کتاب چشم انداز مهاجرت به کانادا

195000 تومان

ممنون میشم در نظرسنجی ما شرکت کنید.

قوانین کاری ایتالیا

قوانین کاری ایتالیا

کشور ایتالیا با وجود زیبایی‌های بی‌پایان خود و با فرهنگ، تاریخ، طبیعت، سطح کیفی زندگی و ویژگی‌های منحصربه‌فردش آن چنان در دل بسیاری از مردم دنیا و به ویژه ایرانی‌ها جای دارد که برای مهاجرت به این کشور حاضرند هر سختی را به جان بخرند. سختی‌های مهاجرت همه قابل تحمل‌اند، به شرطی که بتوانید در شروع زندگی خود در کشوری بیگانه، کار پیدا کنید و به این ترتیب خیال‌تان از درآمد راحت شود و بتوانید به وسیله شغل خود در محیط تازه کم‌کم به اصطلاح جا بیفتید. در این مقاله سعی کرده‌ایم مهاجرت کاری به ایتالیا و قوانین کاری ایتالیا را بررسی کنیم. پس اگر جزو عاشقان ایتالیا هستید و دل‌تان می‌خواهد در این کشور کار کنید، این مقاله را تا انتها بخوانید!

شرایط کار در ایتالیا

شما به عنوان یک ایرانی که شهروند اتحادیه اروپا نیستید، می‌توانید به دو صورت مهاجر ماهر یا با در دست داشتن مجوز اشتغال به کار موقت در ایتالیا شروع به کار کنید. تا همین یک دهه پیش تعداد مهاجران از کشورهای غیر اتحادیه اروپا آنچنان زیاد نبود، اما موج مهاجرت به ایتالیا هم مانند بسیاری از کشورهای اروپایی رشد تصاعدی داشته است.

وزارت کشور ایتالیا هرساله تعداد کارگران خارجی مورد نیاز خود را اعلام می‌کند. طبق این اعلام در سال 2022 این کشور می‌تواند حداکثر تا 69هزار و 700 نفر را برای کار بپذیرد. از این میان 27هزار و 700 سهمیه برای خارجی‌های خوداشتغال یا کارهای غیرفصلی است.

طبق قوانین کاری ایتالیا، شما برای کار در این کشور مانند همه کشورهای دیگر به مجوز کار نیاز دارید و بدون آن اجازه کار کردن ندارید. کارفرمای شما می‌تواند درخواست مجوز کار برای شما بدهد. بیشتر مجوزهای کاری بین سه ماه تا دو سال اعتبار دارد و قابل تمدید است.

معرفی کشور ایتالیا

ایتالیا کشوری است که به لحاظ قدرت اقتصادی در سطح خوبی نسبت به سایر کشورهای جهان قرار دارد. البته نرخ بیکاری در این کشور بالا است. بحران‌های گاه و بیگاه اقتصادی هم بسیاری مواقع گریبان ایتالیا را در یک دهه اخیر گرفته است. در میان کشورهای اروپایی یک قدرت اقتصادی درجه اول محسوب نمی‌شود، اما هم‌چنان در مقایسه با کشورهایی خارج از اتحادیه اروپا شاخص کیفیت زندگی بالاتری دارد.

شمال ایتالیا به نسبت جنوب آن صنعتی‌تر است و کارهای حوزه‌های صنعتی و فناوری در آن بیشتر یافت می‌شود. صنایعی مانند غذا، فناوری، مکانیک، منسوجات و فرآورده‌های شیمیایی در ایتالیا رونق دارد. برنامه‌نویسان در این کشور نیز مانند بسیاری کشورهای دیگر، فرصت‌های شغلی بیشتری دارند. جنوب این کشور با آب و هوای مدیترانه‌ای برای کشاورزی مناسب است. بیشتر کارفرمایان در این منطقه به فکر گرفتن کارگران فصلی خارجی طبق قوانین کاری ایتالیا هستند.

بهترین و پردرآمدترین شغل‌ها در ایتالیا

شغلی که در ایتالیا همیشه در اولویت است، کارهای مرتبط با حوزه گردشگری است. این کشور به دلیل داشتن جاذبه‌های پرشمار گردشگری یک قطب بااهمیت در این زمینه در اروپاست و از این رو یکی از پردرآمدترین بخش‌های اقتصادی کشور را تشکیل می‌دهد.

ایتالیایی‌ها مشهورند که به زبان مادری خود بسیار افتخار می‌کنند و شاید به همین دلیل باشد که چندان به زبان انگلیسی مسلط نیستند. بنابراین تسلط شما به زبان انگلیسی هم می‌تواند به گردشگران کمک کند و هم می‌تواند منبع درآمدی از راه تدریس زبان باشد.

پیدا کردن کار در ایتالیا یکی از سخت‌ترین کاریابی‌های دنیا است، به ویژه اگر مهاجر باشید. طبق آخرین آمار مؤسسات آماری و اطلاعاتی، نزدیک به 30 درصد از جوانان ایتالیایی بیکار هستند. این آمار، برای مهاجرانی که به امید یافتن کار به این کشور می‌روند، خبر ناخوشایندی است. برای پیدا کردن کار در ایتالیا نیازمند هستید که تسلط کمابیش خوبی به زبان ایتالیایی داشته باشید. مهارت و تجربه شما با یک رزومه خوب می‌تواند به شما برای یافتن شغل امیدواری دهد.

بررسی میزان دستمزد در ایتالیا

میانگین دستمزد دریافتی در ایتالیا، بسته به نوع شغل و قرارداد بین هزار تا 16 هزار یورو است. میزان دستمزد ماهانه دریافتی، طبق قوانین کاری ایتالیا به طور میانگین چیزی در حدود 2,000 تا 3,500 یورو است. با این مقدار درآمد ماهانه، می‌توانید زندگی متوسطی در ایتالیا داشته باشید. البته نوع زندگی به شهری که در آن هستید و امکانات آن هم بستگی دارد. اینجا چند نمونه از دستمزد سالیانه بعضی مشاغل در ایتالیا را می‌بینید:

عنوان شغلیدستمزد سالیانه (یورو)
توسعه‌دهنده وب25,000
پرستار28,000
حسابدار30,000
معمار23,000
آموزگار34,000
مهندس نرم‌افزار34,000
مدیر بازاریابی50,000
مدیر محصول45,000

مشاغل موردنیاز در ایتالیا

علاوه بر گردشگری که همیشه پر از موقعیت‌های شغلی در ایتالیا است، صنعت خودروسازی و مد هم از صنایع پیشگام در این کشور هستند. هم‌چنین تعدادی از شرکت‌ها و صنایع بین‌المللی نیز در ایتالیا مشغول به کار هستند. صنایعی که بیشترین درآمد سالانه را برای این کشور تولید می‌کنند و نیازمند تعداد بیشتری نیروی کار حتی از میان خارجی‌هاست، شغل‌هایی در حوزه‌های توریسم و گردشگری، تجارت، مد، صنایع مکانیکی، برنامه‌نویسی و ارتباطات است.

ایتالیا هم‌چنین در بخش‌هایی مثل آموزش و پرورش، گردشگری و هتل‌داری، تجارت و فروش، مدیریت سطح بالا و مشاغل کارگری نیازمند نیروی کار است.

برای درخواست ویزای کار ایتالیا چه مدارکی نیاز داریم؟

همان طور که پیشتر گفتیم، طبق قوانین کاری ایتالیا شما نیازمند داشتن یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرما هستید تا بتوانید برای صدور ویزای کار این کشور درخواست کنید. سایر روالی که نیاز دارید بگذرانید، شامل این موارد است:

  • دریافت مجوز کار1
  • مراجعه به سفارت
  • ارائه مدارک مورد نیاز برای صدور ویزا

تا اینجا شما دعوت‌نامه‌ای را طبق قوانین کاری ایتالیا از یک کارفرما در این کشور دریافت کرده‌اید. حالا با در دست داشتن مدارک زیر می‌بایست به کنسولگری ایتالیا در ایران مراجعه کنید:

  • گذرنامه
  • تکمیل فرم درخواست ویزا
  • ارائه دعوت‌نامه
  • ارائه ترجمه مدارک تحصیلی
  • ارائه ترجمه مدارک کاری
  • ارائه مدارک بیمه‌ای
  • ارائه رزومه
  • پرینت حساب شخصی و تمکن مالی
  • عکس 3*4 دو عدد
  • سندی دال بر اجاره ملک یا رزرو اتاق در شهر محل سکونت‌تان در ایتالیا

ویزای همراه در ایتالیا

اگر مراحل دریافت ویزای کاری را پشت سر گذاشتید، احتمالاً دغدغه بردن همراهان خود مثل همسر و فرزندتان را به این کشور دارید. برای این منظور می‌توانید پس از مشخص شدن قطعی کار و محل اقامت برای همسر و فرزند زیر 18 سال خود درخواست ویزا کنید. معمولاً این ویزاها در صورت عدم وجود مشکل خاصی در عرض چند ماه صادر می‌شود.

جمع‌بندی قوانین کاری ایتالیا

رقابت شدیدی برای پیدا کردن کار در ایتالیا وجود دارد. این کشور زیبا یکی از مقاصد محبوب مردمانی است که دوست دارند زندگی توام با زیبایی‌های بی‌شمار را تجربه کنند. بنابراین کمی سختی را به جان می‌خرند. شهرهایی مانند میلان، تورین، رم و جنوا از بهترین شهرهای این کشور برای کاریابی است. فراموش نکنید تسلط به زبان انگلیسی و ایتالیایی به شما بسیار کمک می‌کند.

  1. nulla osta al lavoro ↩︎