کتاب چشم انداز مهاجرت به کانادا

195000 تومان

ممنون میشم در نظرسنجی ما شرکت کنید.

مهاجران در فرانسه

مهاجران در فرانسه

فرانسه کشورِ زیبایی‌ها و هنرها است. نگینِ دوست‌داشتنی اروپا که از سده‌های پیشین همیشه از ابعاد مختلف مورد توجه سیاستمداران، تاجران، هنرمندان و مردم بوده و هست. ایرانیان ساکن این کشور چیزی بیش از ۹۰ هزار نفر تخمین‌زده می‌شود و می‌توان از همین آمار تقریبی هم گرایش ایرانی‌ها برای کار و زندگی در فرانسه را متوجه شد. کار و زندگی مهاجران در فرانسه، موضوع این مقاله‌ی سرزمین نیکان است.

فرانسه را بهتر بشناسیم

توصیف فرانسه به عنوان کشور زیبایی و هنر، تنها حقیقت موجود درباره این کشور نیست. چرا که فرانسه اقتصادی قدرتمند دارد، مهاجران بسیاری را از نقاط مختلف دنیا به خود جذب می‌کند، قطب گردشگری برجسته‌ای در میان کشور‌های اروپایی است، نقش مهمی در سیاست جهانی بازی می‌کند و عضو گروه کشور‌های ۱+۵ است. این موارد اهمیت این کشور را فراتر از نقش پررنگش در ادبیات و هنر جهان برده است.

فرانسه هم‌چنین یکی از اعضای اتحادیه اروپا است و علاوه بر صنعت گردشگری، صنایع بزرگ دیگری مثل خودروسازی دارد که این کشور را در جهان صاحب جایگاه ویژه‌ای در این حوزه کرده است. فرانسه از سمت شرق با کشور‌های سوئیس، ایتالیا و آلمان، از شمال شرقی با بلژیک و در جنوب غربی با اسپانیا همسایه است.

این کشور جمعیتی بیش از ۶۵ میلیون نفر دارد و گرچه نرخ رشد جمعیت در پنج سال گذشته در مقایسه با سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۰۷ کاهش یافته است، اما همچنان رشد کلی جمعیت وجود دارد. عامل جمعیتی مهمی که مستقیماً بر اقتصاد فرانسه تأثیر می‌گذارد، افزایش درصد افراد ۶۵ سال یا بیشتر و کاهش تعداد افراد بین ۱۵ تا ۶۴ سال است.

مهاجرین به کشور فرانسه دارای امتیاز‌های ویژه‌ای خواهند بود و به همین دلیل هم این کشور تبدیل به یکی از مقاصد محبوب مهاجرتی دنیاست. تحصیل رایگان در دانشگاه‌های برتر این کشور، استاندارد‌های بالای جهانی زندگی، کیفیت زندگی قابل توجه، امکانات رفاهی پیشرفته و بسیاری دیگر از امتیاز‌ها از جمله مواردی است که مردم بسیاری در نقاط مختلف جهان را به فرانسه جذب می‌کند. البته باید بدانید با وجود این امکانات و امتیازات، مهاجرت به کشور فرانسه به هیچ عنوان هدف آسانی نخواهد بود.

مهاجرت به فرانسه

نرخ مهاجرت به فرانسه در سال ۲۰۲۱ طبق اعلام اداره مهاجرت این کشور، صعودی بوده است. این در حالی است که شیوع کرونا نرخ مهاجرت به اکثر کشور‌های مقصد و مهاجرپذیر را کاهش داد. مهاجرت به فرانسه اصلاً آسان نیست. بنابراین آگاهی به‌روز و کامل از نحوه مهاجرت به این کشور نیازمند کمک گرفتن از وکلاء و مشاورین این حوزه است. ابتدا باید راه مناسب، کم‌هزینه و کم‌ریسکی را برای مهاجرت به فرانسه بیابید و سپس با اطلاعات کافی درباره نحوه درخواست، مدارک موردنیاز و تأمین هزینه‌های ضروری برای این هدف، برای مهاجرت به این کشور اقدام کنید.

هزینه‌های زندگی در فرانسه، نسبت به شهری که در آن ساکن می‌شوید، متفاوت است. برای نمونه پاریس به عنوان پایتخت فرانسه، شهری گران به حساب می‌آید. در مقایسه ممکن است هزینه‌های کلی زندگی نسبت به کشوری مثل آلمان کمی بیشتر باشد یا برای کسانی که برای مهاجرت این کشور را با کانادا مقایسه می‌کنند، هزینه‌های اجاره خانه در فرانسه نسبت به کانادا بسیار کمتر است. متوسط درآمد ماهیانه در فرانسه بیش از ۴ هزار یورو است.

مهاجرت به فرانسه و گرفتن اقامت این کشور روش‌های مختلفی دارد. روش‌هایی مانند: مهاجرت کاری، مهاجرت تحصیلی، مهاجرت به روش سرمایه‌گذاری، مهاجرت از طریق ازدواج، تولد، پناهندگی و مهاجرت افراد موفق و هنرمندان. در این مقاله تمرکز اصلی ما بر شیوه مهاجرت کاری به فرانسه است و به کسانی که به دنبال پیدا کردن کار در این کشور هستند، پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مقاله را با دقت مطالعه کنند.

کار مهاجران در فرانسه

به لحاظ شاخص کارآفرینی و ایجاد شغل، کشور فرانسه رتبه سی و یکم را در میان ۱۷۸ کشور جهان دارد. نرخ بیکاری در فرانسه طی سال ۲۰۲۱ چیزی در حدود 10% است. برای کسانی که علاقمند و مصمم به کار در فرانسه هستند، البته علاوه بر مهارت و تخصص شغلی، تسلط به زبان فرانسوی نیز بسیار اهمیت دارد. در نمودار زیر می‌توانید آمار افزایش میزان شاغلان در فرانسه را مشاهده کنید. در این سال، اشتغال در فرانسه بیش از 27میلیون نفر خواهد بود.

نمودار زیر نیز نرخ بیکاری در فرانسه را از سال 1991 تا سال 2023 نشان می‌دهد. در این سال، نرخ بیکاری در فرانسه حدود 7.32 درصد بود.

با توجه به این که درصد جمعیت شاغل را عمدتاً افراد بین ۱۵ تا ۶۴ سال شکل می‌دهند و از آنجا که این رنج سنی در فرانسه در حال کاهش و میانگین سنی جمعیت رو به افزایش است، اقتصاد این کشور باید با ایجاد فرصت‌های شغلی بیشتر، خود را با شرایط ویژه این حوزه وفق دهد. البته همان طور که در تصویر می‌بینید، نرخ بیکاری در فرانسه هیچ وقت به بدترین رکورد خود در سال ۲۰۰۸ نرسیده است.

با توجه به نرخ نسبتاً بالای بیکاری در فرانسه اگر خواهان اقامت در این کشور و کار در آن هستید باید روی تخصص شغلی و مهارت زبان فرانسه خود کار کنید. مهاجران در فرانسه باید رزومه قابل توجهی برای کارفرمایان فرانسوی داشته باشند. قاعدتاً شهروندان فرانسوی برای استخدام در اولویت هستند، اما مسأله اینجا است که این کشور در بخش‌هایی نیازمند نیروی کاری است که معمولاً در فرانسه یافت نمی‌شود و بنابراین نیروی کار خارجی نیز استخدام می‌شود.

مهاجرت کاری به فرانسه چگونه است؟

اولین شرط داشتن شغل در فرانسه برای یک خارجی، دریافت دعوت‌نامه از یک کارفرمای معتبر فرانسوی است. البته هر کارفرمایی دراین کشور به سادگی نمی‌تواند افراد خارج از فرانسه را برای استخدام به این کشور دعوت کند و مراحل سختی را پشت سر می‌گذارد. کارفرما در صورتی می‌تواند برای یک فرد خارجی به منظور استخدام، دعوت‌نامه ارسال کند که در ابتدا کار مورد نظر را با اطلاع اداره ملی استخدام فرانسه به مدت سه ماه در این کشور و برای اتباع آن تبلیغ کرده و درخواست استخدام در کشور را داشته باشد.

اگر کارفرما فرد مورد نیاز خود را برای جایگاه شغلی خالی مانده‌اش در فرانسه پیدا نکرد، می‌تواند به مدت سه ماه همین آگهی استخدام را در کشور‌های عضو اتحادیه اروپا منتشر کند. اگر نیروی کار مورد نظر در اتحادیه اروپا هم پیدا نشد، کارفرما می‌تواند از میان رزومه‌های بین‌المللی خود که احتمالاً افرادی مثل شما که جویای اقامت فرانسه هستند، به شرکت‌های مختلف می‌فرستند، فرد یا افراد مورد نظر و مناسب را برای آن جایگاه شغلی بیابد و اجازه دارد برای این افراد درخواست دعوت‌نامه کند.

البته به این منظور اداره ملی کار، درخواست کاری را در اختیار مقام محلی تجارت، رقابت، کار و استخدام (DIRECCTE) می‌گذارد. در صورت تأیید این درخواست، پرونده در اختیار اداره مهاجرت قرار می‌گیرد و فرد موردنظر باید برای آزمایش پزشکی اقدام کند. پس از طی این مراحل، اداره مهاجرت فرانسه (ANEM) از کنسولگری درخواست صدور ویزای کار می‌کند. ویزای کاری فرانسه ۱۲ماهه و قابل تمدید است. پس از طی شدن مراحل قانونی مذکور و دریافت مدارک، فرد متقاضی می‌تواند وارد کشور فرانسه شود. مهاجران در فرانسه پس از گذشت پنج سال می‌توانند برای دریافت اقامت دائم و سپس تابعیت کشور فرانسه اقدام کنند.

شرایط دریافت ویزای کار فرانسه

تخصص و مهارت شغلی مرتبط و معتبر و هم‌چنین تسلط به زبان فرانسوی از شرایط بسیار حیاتی مهاجران در فرانسه است. علاوه بر دریافت دعوت‌نامه کاری از یک کارفرمای معتبر، برخورداری از شرایط سنی مناسب، مدرک تحصیلی معتبر و مرتبط، سوابق تحصیلی قابل‌توجه و داشتن سابقه کار هم از ضروریات دیگر ورود به بازار کار فرانسه است. مهاجرت کاری به فرانسه دشوار است. ولی اگر این ویژگی‌ها و شرایط را دارا هستید و رزومه خود را قوی کرده‌اید و از ارسال آن به کارفرمایان و شرکت‌های مختلف فرانسوی دریغ نکرده‌اید، مطمئن باشید برای مهاجرت و دریافت ویزای کار فرانسه در مسیر درستی قرار دارید.

مدارک ضروری برای دریافت ویزای کار فرانسه

  • گذرنامه‌ی معتبر (دارای دست‌کم ۳ ماه اعتبار)
  • داشتن مدارک شناسایی به همراه رونوشت آنها
  • عکس با پشت‌نویسی (۲ عدد در سه ماه اخیر)
  • ارائه فرم کامل برای روادید بلندمدت
  • گواهی اثبات تجربه و مهارت کاری و رزومه
  • اثبات داشتن پیشنهاد یا قرارداد کاری با شرکت و کارفرمای معتبر با ارائه فرم (گواهی اشتغال با اشاره به نام شما از طرف کارفرما)
  • اثبات داشتن توان مالی با ارائه مدارک مورد نیاز (تمکن مالی/ گردش حساب در حد ۸ هزار یورو)
  • داشتن بیمه درمانی بهداشت در فرانسه
  • هزینه سفارت فرانسه در حدود ۹۹ یورو
  • مدارک تحصیلی (شامل مدرک کارشناسی و بالاتر)

برای تکمیل و ارائه مدارک به سفارت فرانسه ابتدا باید فرم ویژه‌ای را در سفارت پر کنید. این فرم، شامل اطلاعات هویتی، اطلاعات گذرنامه، شماره‌های تماس، آدرس و ‌ایمیل برای دریافت تأییدیه قرار مصاحبه است. سپس با حضور در مرکز مشخص شده برای مصاحبه و تقاضای ویزا اقدام می‌کنید. در ادامه با حضور در مرکز روادید کاری فرانسه، مدارک متقاضی توسط افسر پذیرش بررسی می‌شود.

دریافت بلو کارت مهاجران در فرانسه

بلو کارت، مجوز اقامت و کار در اروپا است. چیزی مشابه گرین‌کارت در آمریکا و در واقع مهری است که پس از احراز شرایط متقاضی، در گذرنامه درج می‌شود. رنگ آبی آن نیز برگرفته از رنگ آبی پرچم اتحادیه اروپاست. تاکنون بیشترین تعداد صدور بلو کارت هم در کشور‌های آلمان و فرانسه رخ داده است. اگر جزء افرادی هستید که خواهان داشتن Blue Card هستید، مدرک زبان فرانسه، مدرک کارشناسی ارشد و یا بالاتر برای پیدا کردن شغل ضروری است. رسیدن به دستمزد سالانه ۵۳ هزار یورو از دیگر الزامات برای مهاجران در فرانسه است.

شغل‌هایی که مهاجران در فرانسه حق اشتغال در آن‌ها را دارند

  • امور فرهنگی، ورزشی، هنری و علمی
  • سمینار‌ها، نمایش‌ها و کنفرانس‌ها تجاری
  • تولید و پخش محصولات صوتی و تصویری
  • مدلینگ و نمایش‌های هنری
  • شغلی که کارفرما در طول انجام آن در فرانسه باشد
  • حسابرسی و مشاوره در بخش‌های IT، مدیریت، مالی، بیمه، معماری و مهندسی

مهاجرت به هر کشوری دشواری‌ها و فراز و نشیب‌های خاصی دارد. بسیار مهم است که پیگیر و به‌روز باشیم. بهره بردن از مشورت متخصصان و وکلاء برای دریافت ویزا موجب جلوگیری از هدر رفتن منابع مالی شما است.