رزومه خود را حرفه‌ای بنویسید

جهت استانداردسازی رزومه خود، فرم زیر را تکمیل کنید.

تعریف
رزومه

رزومه، سند یا مدرکی است که در آن  سوابق کاری، تحصیلی و صلاحیت های فرد جویای کار خلاصه شده و با هدف ارائه به کارفرمایان احتمالی نوشته می‌شود. یک رزومه شامل بخش های مختلفی می شود از جمله اطلاعات تماس فرد جویای کار، سوابق کاری، تحصیلی و مهارت های مرتبط با فرصت شغلی.

انواع
رزومه

ظاهر رزومه، ساختاری که برمی‌گزینید، به سابقه‌تان در شغل اصلی بستگی دارد. متخصصان رزومه، سه نوع روش برای ارائه هویت به کارفرمای حرفه‌ای معرفی می‌کنند، این روش‌ها بدین ترتیب هستند: رزومه زمانی، رزومه کارکردی و ترکیبی.  شرایط کاری شماست که ساختار درست رزومه‌تان را تعیین خواهد کرد.

نکات
نگارشی

نوشتن رزومه برای پیدا کردن شغل ممکن است کاری ساده به نظر بیاید: دانلود کردن یک فرمت، نوشتن سوابق تحصیلی و کاری و در انتها ارسال فایل به کارفرمایان. اما به محض نوشتن، با سوال های زیادی روبه‌رو می‌شوید. به همین منظور نکاتی مهم درباره همه چیز در نگارش رزومه را برایتان تنظیم کرده‌ایم.

اهمیتِ داشتن یک رزومه استاندارد

در فهرست کارهایی که در طول زندگی انجام می‌دهید، نوشتن رزومه یکی از وظایفی است که مانند پتکی بر سر شما کوبیده می‌شود. نوشتن یک رزومه عالی، مقدمه جست‌و‌جوی یک شغل مناسب است؛ به عبارت دیگر، پشت هر جست‌و‌جوی ناموفق، رزومه ناقضی پنهان شده است.

رزومه شما مهم‌ترین سند مالی است که می‌توانید داشته باشید؛ وقتی رزومه‌تان مفید باشد، شما نیز مفید خواهید بود. اگر مفید نباشد، شما نیز مفید نخواهید بود. رزومه، ابزار اصلی معرفی شما به دنیای حرفه‌ای است. در صورتی‌که صحیح نوشته شده‌ باشد، کارفرما و همکاران آینده‌تان، شما را آن‌گونه که می‌خواهید، می‌بینند. مطمئن باشید که کوچک‌ترین نقصی در رزومه باعث می‌شود که با هر شغل جدید و موفقیت حرفه‌ای خداحافظی کنید.

هیچ‌کس علاقه‌ای به نوشتن رزومه ندارد، اما نوشتن آن مهم‌‌ترین بخش معرفی شخص به دنیای حرفه‌ای است. وقتی پای جست‌و‌جوی کار به میان می‌آید، «شما» یک «محصول» هستید و رزومه‌تان مانن یک بسته‌بندی است که «شما» را در آن عرضه و به فروش می‌رساند. این امر در دنیایی که هر رزومه در میان میلیون‌ها رزومه دیگر ناپدید می‌شود امری ضروری به نظر می‌رسد. وقتی شخص کارگزین رزومه‌تان را پیدا می‌کند، مطالعه‌اش تنها پنج الی چهل و پنج ثانیه وقت می‌گیرد و چنانچه به طور صحیح نوشته نشده باشد و خصوصیت خاصی در آن دیده نشود، به سراغ رزومه بعدی می‌رود.

موفقیت در مصاحبه شغلی

بهترین تحصیلات عالی و پربارترین رزومه شغلی را هم که داشته باشید، خوان آخر دست یافتن به یک شغل، جلسه مصاحبه شغلی است. مرحله‌ای که برای گذراندن آن به مهارت‌های ویژه‌ نیاز دارید. شما باید بدانید در مصاحبه شغلی چه سوالاتی می‌پرسند و چطور باید به آن‌ها پاسخ دهید. باید بدانید که چه نیتی پشت هر پرسش، پنهان شده و قصد مصاحبه‌کننده از مطرح کردن آن‌ها چیست؛از طریق کدام پرسش‌ها قصد دارد شنونده را برانگیزد یا میزان اضطراب اورا بسنجد. 

مصاحبه، مکالمه‌ای هدفمند است. هر دو طرف مکالمه، به دنبال به دست آوردن چیزی از دل مصاحبه هستند. بنابراین، بهترین نتیجه مصاحبه وقتی حاصل می‌شود که هر دو طرف احساس کنند به هدفی که ‌می‌خواستند رسیده‌اند. هرچه میزان اهداف مشترک میان این دو طرف بیشتر باشد، احتمال استخدام بیشتر می‌شود، یا حداقل به جلسات مصاحبه بیشتری می‌انجامد.

اهداف مصاحبه‌کننده‌ها چیست؟ شاید فکر کنید که هدف اصلی، استخدام نیروی کار است. اما باید بدانید که مصاحبه‌کننده‌های عالی، خوب و ضعیفی وجود دارند و ممکن است موضوع مورد بحث مصاحبه‌کننده با هدف ضمنی و واقعی او فرق داشته باشد.

ده قانون مهم برای مصاحبه